whatsapp

HIZLI MENU

Delil Dilekçesi Örneği - Vazife Malullüğü İle İlgili Dava Hakkında

Delil Dilekçesi Örneği - Vazife Malullüğü İle İlgili Dava Hakkında

T.C.

…………. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ SAYIN HAKİMLİĞİNE

DOSYA NO: …………. ESAS

DAVACI                : ……………

VEKİLİ                  : AV. ………………..

DAVALI                : ………………

KONU                  : Mahkemeniz ………….. tarihli duruşmasının 2.ve 3.nolu ara kararları gereği ve HMK md. 119, 121, 140 ve ilgili diğer maddeler gereği delillerimizin, açıklamalarımızın sunulmasından ibarettir.

AÇIKLAMALAR                  :

               1.MAHKEMENİN …………. TARİHLİ DURUŞMASININ 2 VE 3 NO' LU ARA KARARI GEREĞİ TANIKLARA SORULMASINI TALEP ETTİĞİMİZ SORULAR VE BU HUSUSTAKİ AÇIKLAMALARIMIZ:

               TANIKLARIMIZI SUNMUŞTUK. ŞÖYLE Kİ;

1. …………

2. …………

3. …………

Tanıklara sorulmasını talep ettiğimiz hususlara ilişkin açıklamalarımız: 

Davacı vazife malulü müdür? SGK' ya aylık bağlanmasına ilişkin başvuruda bulundu mu?

Davacının son görev yaptığı yer neresidir?

Hangi tarihte kaza geçirdi, kaza nasıl oldu? Kaza sırasında davacı mesai saatleri içinde miydi, görevde miydi? Davacının kullandığı araç nedir, kendi aracı mı kurum aracı mı?

Davacının engellilik oranı nedir? Hangi Hastanelerin raporu vardır ve engelli oranı nedir? Sürekli iş göremezlik oranı nedir?

Dava dilekçemiz içeriğindeki iddialarımıza ilişkin olarak yukarıdaki soruların tanıklara sorulmasını talep ediyoruz.

               2.DELİL LİSTEMİZİ DOSYA KAPSAMINA AYRINTILI OLARAK SUNMUŞTUK VE DAVA DİLEKÇEMİZ EKİNDE VE DELİL DİLEKÇEMİZ VE BEYAN DİLEKÇELERİMİZ EKİNDE, UYAP ÜZERİNDEN SUNMUŞTUK. DELİLLERİMİZE TEKRAREN DEĞİNİYORUZ:

               Mahkemeniz ……….. tarihli duruşma tutanağı ve HMK md. 119, 121, 140 ve ilgili diğer maddeler gereği delillerimiz, açıklamalarımızın şu şekildedir:

Vazife malullüğüne ilişkin müvekkilin Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün, Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığının ……….. tarihli, …………… sayılı , "Vazife Malullüğü" konulu olan karar idari işlemi (EK-1 olarak dosyada mübrez): Müvekkil, Vazife malullüğüne ilişkin müvekkilin Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün, Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığına, vazife malullüğüne hak kazandığı, bu nedenle vazife malullüğü aylığı bağlanması talebinde bulunulmuştur. Müvekkilin bu talebine Vazife malullüğüne ilişkin müvekkilin Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün, Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığının ……… tarihli, ………… sayılı , "Vazife Malullüğü" konulu olan karar idari işleminde müvekkilin vazife malullüğü aylığı bağlanmasına ilişkin talebi davalı kurumca reddedilmiştir. Müvekkilin son görev yaptığı yer ………… ilçesidir.

……….Devlet Hastanesinin ……. tarihli, ………rapor no' lu "Engelli Sağlık Kurulu Raporu" (EK-2 olarak dosyada mübrez): ……… Devlet Hastanesinin ………… tarihli, ………. rapor no' lu "Engelli Sağlık Kurulu Raporu" nda, ENGELLİ ORANI %59, RAPORUN GEÇERLİLİK SÜRESİ SÜREKLİ, 2202 sayılı yasadan gelir vergisi indiriminden ve özürlülük haklarından yararlanacağı tespit ve değerlendirme sonuçları yapılmıştır.

………….Üniversitesi Tıp Fakültesinin Dahili Tıp Bİlimleri Bölümünün, ………. tarihli raporu (EK-3 olarak dosyada mübrez): ………..Üniversitesi Tıp Fakültesinin Dahili Tıp Bİlimleri Bölümünün, ……….. tarihli raporunda, ……….. ın ………… tarihinde geçirmiş olduğu trafik kazası nedeniyle meydana gelen arızaların tıbbi iyileşme süresinin 135 güne kadar uzayabileceği ve bu sürede %100 malul sayılması gerektiği, kaza tarihini takip eden ilk 45 gün başka birinin (kişinin temizlik, yıkanma, soyunma, giyinme, tuvalet ihtiyacı vb. İşleri bakımından) sürekli bakımına muhtaç durumda sayılacağı, şahısta sürekli iş göremezlik halinin bulunduğu, sürekli iş göremezlik oranının % 50 (yüzde elli) olduğu tespit ve değerlendirme sonuçları yapılmıştır.

Müvekkil tarafından aslen verilen dilekçeler (EK-4 olarak dosyada mübrez): Müvekkil tarafından kuruma yapılan başvurulardır.

Müvekkilin mesai saatleri içinde, görev sırasında geçirdiği kazaya ilişkin, kaza sırasında kullandığı motosikletin …………. tarihli  taşıt görevlendirme belgesi (EK-5 olarak dosyada mübrez): Müvekkilin kaza sırasında, görevli olduğunu ve mesai saatleri içinde kazanın meydana geldiğini kanıtlayan belgedir.

Trafik Kazası tespit tutanağı (EK-6 olarak dosyada mübrez): …………. Memuru olarak çalışan davacı müvekkil  ……………, vazife esnasında resmi motosiklet ile trafik kazası geçirerek malul olmuştur.

……………… Müdürlüğünün ……….. tarihli ve ……………. tarihli yazıları (EK-7 olarak dosyada mübrez)

Müvekkil …………….' ın kanında alkol bulunmadığının kabulü gerektiğine dair Adli Tıp Kurumunun ………… tarihli raporu (EK-8 olarak dosyada mübrez): Olay günü müvekkilin alkollü bulunmadığı raporudur.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca verilen Engelliler için verilen kimlik kartı fotokopisi (EK-9 olarak dosyada mübrez): Müvekkile verilen engelli kimlik kartının fotokopisinden de müvekkilin maluliyeti anlaşılmaktadır. Davalı idare, müvekkil davacıya malullük aylığı bağlanmasına dair müvekkilin talebini reddetmiştir. Yukarıda ve dava dilekçemiz ekinde yer verdiğimiz sağlık kurullarının raporlarına (2 adet rapor ektedir.) bakıldığında, bir raporda müvekkilin %50, diğer raporda %59 malul olduğuna ilişkin ve müvekkilin malullüğünün sürekli olduğuna ilişkin söz konusu sağlık kurulu raporları vardır. Aile ve Sosyal Politikalar  Bakanlığının "Engelliler için kimlik kartı" müvekkile verilmiş olup, engel oranı 59, geçerlilik tarihi sürekli olmak üzere müvekkile bu kart verilmiştir.

Sosyal Güvenlik Kurumu Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığından müvekkilin sunduğu tüm dilekçelerin ve verilen tüm cevapların, müvekkil ile ilgili tüm bilgi ve belgelerin celbini talep ediyoruz.

............. den müvekkilin tüm dilekçelerin ve verilen tüm cevapların, müvekkil ile ilgili tüm bilgi ve belgelerin celbini talep ediyoruz.

……………..den müvekkilin tüm dilekçelerin ve verilen tüm cevapların, müvekkil ile ilgili tüm bilgi ve belgelerin celbini talep ediyoruz.

………….. Müdürlüğünden müvekkilin tüm dilekçelerin ve verilen tüm cevapların, müvekkil ile ilgili tüm bilgi ve belgelerin celbini talep ediyoruz.

Tanık anlatımları

Danıştay' ın emsal kararları

Yemin, keşif, bilirkişi incelemesi, tanık, isticvap ve yasal her türlü delil.

Karşı delil sunma hakkımız saklı kalmak kaydıyla sunulacak her türlü delil.

SONUÇ VE İSTEM            : Yukarıda ayrıntılı arz ve izaha çalıştığımız şekilde, Mahkemeniz ……….. tarihli duruşmasının 2.ve 3.nolu ara kararları gereği ve HMK md. 119, 121, 140 ve ilgili diğer maddeler gereği delillerimizi, açıklamalarımızı sunar, saygılarımızı iletiriz.

                                                           DAVACI VEKİLİ

                                                              AVUKAT ………………

BENZER DİĞER HABERLER