whatsapp

HIZLI MENU

Denetimli Serbestlik Tedbirlerinden Yararlanma Talep Dilekçesi Örneği

Denetimli Serbestlik Tedbirlerinden Yararlanma Talep Dilekçesi Örneği

T.C.

……………….İNFAZ HAKİMLİĞİNE

 

TAHLİYE İSTEMİNDE BULUNAN

HÜKÜMLÜ                                       : ………………. (TC…………………………..)

 

KONU                                                : Denetimli serbestlikten yararlanma istemimden ibarettir.

 

AÇIKLAMALAR                  :

 

……………Ağır Ceza Mahkemesinin ………….. E.sayılı dosyadan verilen karar ile mahkumiyetime karar verilmiştir. 4 yılı aşkın süredir cezavindeyim. 

 

Ailesiyla bağlarımı sürdürebilmem ve dış dünyayayla uyum sağlayabilmem için cezamı cezaevinde “iyi halli” hükümlü statüsü ile infaz ederken tahliye edilerek dışarda sosyal hayat içerisinde denetim altında kalarak cezamın infazına devam edilmesini talep ediyorum. Denetim olarak Hakimliğinizce verilecek kararlara uyacağımı, her türlü tedbire uyacağımı da kabul ediyorum. Haftanın belli günleri imza atılması ve yurtdışı çıkış yasağından ziyade elektronik kelepçe ile infazıma cezaevi dışında devam etmem halinde de bunun uygulanmasını da kabul ederek, Hakimliğinizden denetimli serbestlikten yararlanma tedbirinin uygulanmasını talep ediyorum.

Ayrıca 30.03.2020 tarihinden önce işlenen suçlar açısından yeni infaz yasasına göre, hükümlü Geçici 6. maddedeki denetimli serbestlik ve koşullu salıverilme hükümlerinden yararlanabilecektir. Yeni infaz düzenlemesiyle hapis cezası alan bir hükümlünün erken sürede doğrudan tahliye olma hakkı kazanacağı yer almaktadır.

…. yaşındayım ve yaş dolayısıyla da denetimli serbestlikten yararlanma tedbirinin lehime değerlendirilerek uygulanmasını talep ediyorum.

Cezaevinde kaldığım süre boyunca “iyi halli” hükümlü statüsü ile cezam infaz edilmiş olup, halihazırda infazda olan herhangi bir disiplin cezam yoktur. Sabit ikametgah sahibiyim. Geçindirmek zorunda olduğum bir ailem vardır. Ben de ailem de cezaevinde olmam nedeniyle maddi ve manevi çok zarar gördük ve görmeye devam ediyoruz. İnfaz Hakimliğinizin somut durumumu ve “iyi halli hükümlü” olma statümü değerlendirerek denetimli serbestlikten yararlanmama karar vermesini talep ediyor, saygılarımı sunuyorum.

SONUÇ ve İSTEM                           : Yukarıda ayrıntılı açıkladığım üzere, denetimli serbestlikten yararlanmak için gereken tüm koşulları sağladığımdan, hakkımda İnfaz Hakimliğinizin uygun göreceği denetimli serbestlik tedbiri yahut tedbirlerinin uygulanarak tahliyeme karar verilmesini talep ederim.

                                                           TAHLİYE İSTEMİNDE BULUNAN HÜKÜMLÜ

                                                                             ………………..

 

BENZER DİĞER HABERLER