whatsapp

HIZLI MENU

Eşe Karşı İşlenen Kasten Yaralama Suçu- Kovuşturmaya Yer Olmadığı Kararına (TAKİPSİZLİK KARARI) İtiraz Dilekçesi

Eşe Karşı İşlenen Kasten Yaralama Suçu- Kovuşturmaya Yer Olmadığı Kararına (TAKİPSİZLİK KARARI) İtiraz Dilekçesi

-KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞI

KARARINA İTİRAZ DİLEKÇESİ-

T.C.

…………..SULH CEZA HAKİMLİĞİNE

GÖNDERİLMEK ÜZERE

……………. CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

Soruşturma No: …………

Karar No : …………

KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞI

KARARINA İTİRAZ EDEN

MÜŞTEKİ                            : …………..

VEKİLİ                  : AV. ………….

ŞÜPHELİ                             : …………….

 

KONU                  : ……….. Cumhuriyet Başsavcılığının ……….. Sor., ………… K. Sayılı, ………… tarihli kovuşturmaya yer olmadığı kararına itirazlarımızın sunulmasından;

               Dosya kapsamında Savcılıkça henüz toplanmamış ………….2018 tarihli darp raporu delili, adli tıp kurumundan rapor alınması talebimize ilişkin delil ve tanık dinlenmesi talebimize ilişkin delil olduğundan, kovuşturmaya yer olmadığı kararına karşı haklı itirazlarımızın kabulü, kovuşturmaya yer olmadığı kararının kaldırılması, eksik deliller toplanarak şüpheli hakkında iddianame düzenlenerek kamu davası açılması üzere dosyanın Savcılığa tevdi talebimizden ibarettir.

 

SUÇ TARİHİ                       : …………..2018 (DARP OLAYI EVLENDİKTEN HEMEN SONRA !)

 

AÇIKLAMALAR                  :

               …………..Cumhuriyet Başsavcılığının ……….. Sor.No' lu dosyasından verilen ………. K.sayılı, ………….. tarihli kovuşturmaya yer olmadığı karar gerekçesinde,

 

"İncelenen dosya kapsamında ……….. eylemin bu haliyle T.C.K. 86/2 kapsamında kalan Basit Yaralama suçunu oluşturacağı, bu suçun da soruşturulmasının şikayete tabi olduğu, şikayet süresinin ise 6 ay olduğu, müştekinin ………..2020 tarihinde şikayetçi olduğu ve 6 aylık şikayet zamanaşımı süresinin geçtiği değerlendirildiğinden şüpheli hakkında KAMU ADINA KOVUŞTURMA YAPILMASINA YER OLMADIĞINA,"

 

               Denilmiş olmakla, kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin usul ve yasaya aykırı karara aşağıdaki haklı gerekçelerimizle itiraz ederek, müvekkil ile şüpheli ………..' nin evlendikleri gün olan …………2018 tarihinde müvekkilin darp edildiğine ilişkin şikayet dilekçemizde ………. Üniversitesi Hastanesinden darp raporunun celbini talep etmemize rağmen, Savcılıkça rapor celbedilmeden, ŞİKAYETİMİZE KONU BU ANA DELİL TOPLANMADAN verilen kovuşturmaya yer olmadığına dair kararın kaldırılmasını talep ediyoruz. Şöyle ki;

 

 

1.ŞİKAYET DİLEKÇEMİZDE TALEP ETMEMİZE RAĞMEN, DARP RAPORU CELBEDİLMEDİĞİNDEN EKSİK DELİLE DAYALI KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA İLİŞKİN KARARA İTİRAZLARIMIZ HAKLIDIR. SAVCILIK TARAFINDAN CELBEDİLMEDİĞİNDEN, TARAFIMIZCA BU DELİL HASTANEDEN BİZZAT ALINARAK, İŞBU İTİRAZ DİLEKÇEMİZ EKİNDE SUNUYORUZ:

 

               Müvekkil ile şüpheli, ………2018 tarihinde, …………..Nikah Dairesinde evlenmişlerdir. Resmi nikahın yapıldığı ………..2018 tarihinde, …………….nedenleri ile tartışma yaşanmıştır. ……….diyerek şüpheli …………, müvekkilim …………' nın koluna vurmuştur, müvekkili darp etmiştir. Olay evlendikten sonra, …………2018 tarihinde yaşanmıştır. …………2018 tarihinde alınmış darp raporu vardır. Savcılıktan raporun celbini talep etmemize rağmen, eksik inceleme yapılarak kovuşturmaya yer olmadığına dair verilen karara itiraz ediyoruz. Savcılık celbetmediğinden, tarafımızca şu aşamada bu delil Hastaneden bizzat alınmıştır ve dilekçemiz ekinde sunuyoruz (EK-1, …………..2018 tarihli darp raporu- EVLENDİKTEN SONRA!).

               Şüpheli ………, müvekkili, evli oldukları süre içinde, hemen resmi nikahtan sonra  darp etmiştir ve müvekkile karşı kasten yaralama eylemini gerçekleştirmiştir. Olay günü bu eyleme tanık olan kişilerin tamamının da dinlenmesini şikayet dilekçemizde talep etmiştik.

 

               Evli oldukları süre içinde 2018 yılının ………ayında şüphelinin, müvekkil ……….' ı darp ettiğini gösteren darp raporunun …………. Üniversitesi Hastanesinden celbini talep etmemize rağmen, Savcılık tarafından bu delil celbedilmediğinden eksik inceleme yapılmıştır. Bu nedenle kovuşturmaya yer olmadığı kararına karşı haklı itirazlarımızın kabulünü talep ediyoruz.

 

               Kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin kararda, ………2016 tarihli darp raporunun tarafların evli olmadıkları zamana ilişkin olduğundan, şikayet süresinin geçtiğinden bahsedilmiştir. Ancak; yukarıda ayrıntılı açıkladığımız üzere, yaşanan olay sayısı 2 olaydır. Bu 2 olaydan, yukarıda bahsettiğimiz, evlendikten hemen sonra yaşanan darp olayı olup, evli oldukları zamana ilişkin olduğundan, şikayete tabi değildir ve dolayısıyla şikayet süresinin geçmesinden de bahsedilmeyecektir. ………….2016 tarihli darp olayından bahsetme sebebimiz ise, EVLENMEDEN ÖNCE DE MÜVEKKİLİN ŞÜPHELİ TARAFINDAN DARP EDİLDİĞİNİ VURGULAMAK İÇİNDİR. Savcılık tarafından 2016 tarihli darp olayından bahisle 2018 yılında olan olay için de verilen kovuşturmaya yer olmadığı kararı hatalıdır. 

 

               Şikayet dilekçemizde de ŞUNU VURGULAMIŞTIK : Şüpheli ……..' nin müvekkile karşı gerçekleştirdiği darp fiilleri sebebiyle müvekkile karşı evlilik süresi içinde gerçekleşen darp eylemi yönünden "eşe karşı işlenen kasten yaralama suçu" oluşmuştur. Buna rağmen verilen kovuşturmaya yer olmadığı kararı son derece hatalıdır. Haklı itirazlarımızın kabulünü, kovuşturmaya yer olmadığı kararının kaldırılmasını talep ediyoruz.

 

               ……….2018 tarihli darp raporu Savcılık tarafından celbedilmeden verilen kovuşturmaya yer olmadığı kararı hatalı olduğundan, Savcılık celbetmediği için tarafımızca rapor Hastaneden bizzat alındığından, kovuşturmaya yer olmadığı kararının kaldırılarak, Savcılığın eksik delili celbetmesini, akabinde dosyanın Adli Tıp Kurumuna gönderilmesini talep ediyoruz.

 

 

2.ŞİKAYETİMİZ SÜRESİNDE YAPILMIŞTIR. EŞE KARŞI İŞLENEN KASTEN YARALAMA SUÇU ŞİKAYETE TABİ SUÇLARDAN DEĞİLDİR:

 

 

               Olay evlendikten sonra, ……….2018 tarihinde yaşanmıştır. ………..2018 tarihinde alınmış darp raporu vardır. Savcılıktan raporun celbini talep etmemize rağmen, eksik inceleme yapılarak kovuşturmaya yer olmadığına dair verilen karara itiraz ediyoruz. Savcılık celbetmediğinden, tarafımızca şu aşamada bu delil Hastaneden bizzat alınmıştır ve dilekçemiz ekinde sunuyoruz.

 

               Eşe karşı işlenen kasten yaralama suçu, TCK md.86' da yer alan kasten yaralama suçunun nitelikli hali olduğundan ve takibi şikayete bağlı suçlar kategorisinde olmadığından herhangi bir şikayet süresi yoktur. Savcılık, dava zamanaşımı süresi içinde her zaman resen soruşturma yapabilir. Suçun bu hallerine dair en düşük dava zamanaşımı süresi 8 yıl olup şikayet hakkına sahip olan bu süre içerisinde şikayetçi olup davaya ‘müdahil’ sıfatıyla katılabilir. ……..2018 tarihli darp raporu ile müvekkilin, eşi şüpheli tarafından yaralandığı, yaralama suçunun unsurlarının oluştuğu açıktır. Şüpheli ………… nın, TCK' nın 86/1, 86/2-a maddelerinde yer alan, müvekkil eşine karşı işlemiş olduğu ortada olduğundan, kovuşturmaya yer olmadığı kararına haklı itirazlarımızın kabulü ile kararın kaldırılmasını, şüpheli hakkında iddianame düzenlenmesini, kasten yaralama suçundan cezalandırılmasını talep ediyoruz.

SONUÇ VE İSTEM            : Yukarıda ayrıntılı izah ettiğimiz şekilde, ………. Cumhuriyet Başsavcılığının ……… Sor., ………. K. Sayılı, ………… tarihli kovuşturmaya yer olmadığı kararına itirazlarımızı sunar;

               Dosya kapsamında Savcılıkça HENÜZ TOPLANMAMIŞ …….2018 tarihli darp raporu delili, adli tıp kurumundan rapor alınması talebimize ilişkin delil ve tanık dinlenmesi talebimize ilişkin delil olduğundan, kovuşturmaya yer olmadığı kararına karşı haklı itirazlarımızın kabulünü;

               Kovuşturmaya yer olmadığı kararının kaldırılmasını;

               Eksik deliller toplanarak şüpheli hakkında iddianame düzenlenerek kamu davası açılması üzere dosyanın Savcılığa tevdini talep eder, saygılarımızı sunarız.               

                                            MÜŞTEKİ VEKİLİ

                                                       AV. ……….

BENZER DİĞER HABERLER