whatsapp

HIZLI MENU

Nafakanın Kaldırılması Davası Delil Dilekçesi – Örnek Dilekçe

Nafakanın Kaldırılması Davası Delil Dilekçesi – Örnek Dilekçe

 

T.C.

………….AİLE MAHKEMESİ SAYIN HAKİMLİĞİNE

                                                                                         DOSYA NO: …………. ESAS                       

DAVACI                : ………..  

VEKİLİ                  : AV. ………

                               

DAVALI                : ………… 

KONU                  : Sayın mahkemenin 07/05/2018 tarihli duruşmasının ara kararları gereği beyanlarımızdan, toplanmasını istediğimiz delillerimize ilişkin taleplerimizin sunulmasından, delil dilekçemizde belirttiğimiz hususlara ilişkin taleplerimizden ve delil dilekçemizde toplanmasını istediğimiz delillerimizden müzekkere yazılacak yerlere ilişkin açıklamalarımızın sunulmasından ibarettir.

AÇIKLAMALAR                  :

 

               1. DELİL LİSTEMİZDE TALEP ETTİĞİMİZ DAVALININ ………… BANKASINDA VE …………BANKASINDA BULUNAN HESAPLARININ HESAP HAREKETLERİ DÖKÜMÜNÜN BANKALARDAN MÜZEKKERE YAZILARAK İSTENMESİNİ DE TALEP EDİYORUZ. Boşanma davasında karar 11/02/2014 tarihinde verilmiş olmakla, müzekkerelerde bu tarihten itibaren hesap hareketi kayıtlarının istenmesini talep ediyoruz:

 

               Sayın Mahkemece bu talebimize dair ara karar oluşturulmamış olmakla;

 

               Davalının, bilgilerini Mahkemenize sunduğumuz taşınmazlardan elde ettiği kira geliri vardır. Davalının hesaplarının olduğunu bildiğimiz ….. Bankası ve ………..Bankasındaki hesaplarının hareket dökümleri celbedildiğinde, iddialarımızın doğruluğu anlaşılacaktır.

 

               DAVALININ, VEFAT EDEN BABASININ EMEKLİ MAAŞI DA DAVALIYA BAĞLANMIŞ OLUP, DAVALININ HESABINA HER AY BU ÖDEMELER DE YAPILMAKTADIR. DAVALI KÖTÜNİYETLİ ŞEKİLDE, SIRF BABASININ EMEKLİLİK MAAŞI KENDİ HESABINA HER AY ÖDENDİĞİ İÇİN, BU ÖDEMENİN ORTADAN KALKMAMASI İÇİN, ÖZELLİKLLE SGK' SINI İŞVERENE YAPTIRTMAMAKTADIR. DAVALININ SGK' SI YOKTUR, ANCAK AKTİF ŞEKİLDE ÇALIŞMAKTADIR VE AYLIK, BABASINDAN GELEN EMEKLİLİK MAAŞI DIŞINDA KAZANDIĞI SABİT GELİRİ MEVCUTTUR. DAVALI KÖTÜNİYETLİ ŞEKİLDE SGK' SINI İŞVERENE YAPTIRTMAMAKTADIR. BU NEDENLE, TARAFIMIZIN BU İDDİASININ DOĞRULUĞU, MAAŞLARINI ELDEN ALMIYOR İSE VE BAŞKACA BİR HESABA YATIRTIYOR İSE HESAP HAREKETLERİNE BAKILARAK ANLAŞILACAKTIR. DAVALININ İKİ HESABININ OLDUĞU TARAFIMIZCA BİLİNMEKTEDİR. DAVALININ ZİRAAT BANKASINDA VE HALK BANKASINDA BULUNAN HESAPLARININ HESAP HAREKETLERİ DÖKÜMÜNÜN BANKALARDAN MÜZEKKERE YAZILARAK İSTENMESİNİ TALEP EDİYORUZ.

 

               2. DAVALI ÜZERİNE KAYITLI ARACIN PLAKASI ………….. DUR. ARACIN SORGULANMASINI TALEP EDİYORUZ. Boşanma davasında karar 11/02/2014 tarihinde verilmiş olmakla, tüm sorgulamaların bu tarihten itibaren yapılmasını talep ediyoruz:

 

               ………… PLAKALI ARAÇ DAVALININ ÜZERİNE KAYITLIDIR ! SORGULATILARAK DOSYA KAPSAMINA BİLGİLERİNİN ALINMASINI TALEP EDİYORUZ ! Ayrıca davalının üzerine kayıtlı başkaca araç var ise, araçların sorgulanarak bilgilerinin dosya kapsamına alınmasını talep ediyoruz. Taleplerimiz doğrultusunda kayıtlar istendiğinde, davalının üzerine kayıtlı menkul ve gayrimenkullerin olduğu açıkça görülecektir. Dolayısıyla boşanma davası kararından sonra davalının edindiği malvarlıklarına bakıldığında, davalının maddi durumunun çok iyi olduğu, yoksulluk nafakasına ihtiyacı olmadığı anlaşılacaktır. Boşanma davasında karar 11/02/2014 tarihinde verilmiş olmakla, tüm sorgulamaların bu tarihten itibaren yapılmasını talep ediyoruz.

 

               3. TANIKLARIMIZ VE TANIKLARIMIZA SORULMASINI TALEP ETTİĞİMİZ SORULAR:

 

               Sayın Mahkeme 07/05/2018 tarihli duruşmasının 2 no' lu ara kararında tanıklarımızı bildirmemiz için tarafımıza 2 hafta kesin mehil vermiştir. Tarafımızca tanıklarımız gerek delil dilekçemizde  gerekse cevaba cevap dilekçemizde bildirilmiş olmakla, süresinde tanıklarımızın isim ve adresleri bildirilmiştir. Yine de Sayın Mahkemenin ara kararı gereği tanıklarımızın isim, adres ve TC bilgilerini sunuyoruz. Şöyle ki;

 

               TANIKLAR

…………….

……….

………..

 

               Tanıkların, boşanma gerçekleştikten ve hüküm kesinleştikten sonra tarafların  maddi durumunda, sosyal durumlarında, yaşam tarzlarında değişiklik olup olmadığı, olduysa ne yönde ve nasıl değişiklikler olduğu, davacının nafakayı ödeme konusunda zorluk çekip çekmediğine, davalının nafakaya ihtiyacı olup olmadığına, davalının çalışıp çalışmadığına, davalının taşınmazı olup olmadığı, kira alıp almadığı, davacının maaşında kesinti olup olmadığı, davacının eşinin çalışıp çalışmadığı, davalı  çalışıyorsa nerelerde çalıştığı, hangi sürelerde çalıştığı, halen çalışıp çalışmadığı, çalıştığını görüp görmedikleri, davalının vefat eden babasının emekli maaşını davalının alıp almadığı, tarafların müşterek çocuklarının şuan kimde kaldığı, çocuklardan çalışan olup olmadığı, hangilerinin çalıştığı ve gelir elde ettiği, davalının gelirinin asgari ücreti aşıp aşmadığı hususlarını yanıtlamasını talep ediyoruz.

 

               4. TARAFLAR BOŞANDIKTAN SONRA DAVALININ ÇALIŞTIĞI …………. NE VE DAVALININ ŞUAN ÇALIŞTIĞI …………. MÜZEKKERE YAZILARAK, DAVALININ ÇALIŞIP ÇALIŞMADIĞI, HANGİ DÖNEMLERDE ÇALIŞTIĞI, NE KADAR SÜRE İLE ÇALIŞTIĞI, GELİRİNİN NE OLDUĞU, ŞUAN ÇALIŞIP ÇALIŞMADIĞI HUSUSLARININ SORULMASINI TALEP EDİYORUZ. VE İLGİLİ BU YERLERİN ADRESİNİ BİLDİRİYORUZ. Boşanma davasında karar 11/02/2014 tarihinde verilmiş olmakla, tüm sorgulamaların ve müzekkerelerde sorulacak tüm soruların bu tarihten itibaren sorulmasını talep ediyoruz:

 

               Sayın Mahkeme 5 no' lu ara kararında delil listemizde belirttiğimiz ancak henüz dosyaya kazandırılmamış belge ve kayıtların celbini istemiştir. Davalının çalıştığı yerlere ilişkin 6 no' lu ara kararda adres bildirdiğimizde müzekkere yazılmasına karar verilmiştir.

 

               ADRESLER:

               …………

               DAVALI ……., AKTİF OLARAK, ………….. bulunan ………………' NDE ÇALIŞMIŞTIR.  DAVALININ ……… ÇALIŞTIĞINI MÜVEKKİL DE BİZZAT GÖRMÜŞTÜR, HATTA BİLDİRDİĞİMİZ TANIKLAR DA GÖRMÜŞTÜR.

 

               Davalı şuan ……….. isimli …………de çalışmaktadır. Davalının …………….. isimli ……….de çalıştığına dair tanık anlatımlarımız da mevcuttur. Davalı, babasından bağlanan aylığın kesilmemesi için, çalıştığı halde SGK' sını özellikle yaptırtmamaktadır! Burada davalının, işvereni ile anlaşmalı bir durumu söz konusudur!

 

               Davalının önce …….nde sonra ise …………nde çalıştığına ilişkin hem kayıtları CD olarak sunuyoruz.

 

               5. ……………. TAPU MÜDÜRLÜĞÜNE MÜZEKKERE YAZILARAK DAVALI ÜZERİNE KAYITLI TAŞINMAZLARIN TAPU KAYITLARININ CELBİNİ TALEP EDİYORUZ:

 

Davalının üzerine kayıtlı olan,

…………….

Taşınmazların tapu kayıtlarının ………..Tapu Müdürlüğünden celbini talep ediyoruz.

 

 

               6. ……….. Aile Mahkemesinin …. E., ……. K. Sayılı gerekçeli boşanma kararı  (EK-1 OLARAK DOSYADA MÜBREZDİR. DELİLE İLİŞKİN AÇIKLAMALARIMIZ DELİL LİSTEMİZDE YAPMIŞ İDİK)

               7. ………yılı ……..ayının ücret bordrosu (EK-2 OLARAK DOSYADA MÜBREZDİR.DELİLE İLİŞKİN AÇIKLAMALARIMIZ DELİL LİSTEMİZDE YAPMIŞ İDİK)

               8. …….. yılı ………… ayı ……….bank hesap hareketleri.DELİLE İLİŞKİN AÇIKLAMALARIMIZ DELİL LİSTEMİZDE YAPMIŞ İDİK)

               9. Tarafların sosyal ve ekonomik araştırma sonuçları

               10. Tarafların ikametgah adresleri

               11. Tarafların nüfus kayıtları

               12. Bilirkişi incelemesi, keşif, tanık, yemin, isticvap ve her türlü yasal delil.

               13. Karşı delil sunma hakkımız saklı kalmak üzere sunulacak her türlü yasal deliller.

 

 

SONUÇ VE İSTEM            : Yukarıda ayrıntılı arz ve izah ettiğimiz şekilde, Sayın mahkemenin 07/05/2018 tarihli duruşmasının ara kararları gereği beyanlarımızı sunar, toplanmasını istediğimiz delillerimize ilişkin taleplerimizi sunar, delil dilekçemizde belirttiğimiz hususlara ilişkin taleplerimizi ve delil dilekçemizde toplanmasını istediğimiz delillerimizden müzekkere yazılacak yerlere ilişkin açıklama ve taleplerimizi sunar, ara karar gereğini yerine getirir, tüm delillerimizin toplanmasını talep eder, saygılarımızı iletiriz.

 

DAVACI VEKİLİ                                                             

  AV. ……….

 

BENZER DİĞER HABERLER